Gear - Detremain

Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en filosofie
Ludwig van Beethoven (1770-1927)
Erick Detremain
Ga naar de inhoud

Gear

GITAREN
Teye - JazzCat
Een unieke gitaar, de JazzCat. Een semi hollow-body met Bigzby tremolo-arm, 2x TV Jones pickups en top- en achterzijde een gevlamd maple blad.
Body en neck zijn, net als van de La Mora, van Korina. Zeer geschikt voor de jazzy en rockabilly stijl.
Teye - La Perla Joya:
Een master-gitaar met parelmoer inleg en abalone inleg als rand op de voorzijde van de body. Dit is mijn 'paradepaardje'. Ook deze supergitaar heeft 3 Jason Lollar elementen, ontworpen door Teye. Bijzondere gitaar vanwege houtsoorten die een extra warme klank geeft. Een alleskunner!
Teye - La Mora:
Een  geweldenaar! Met een zeer versierd toetsenbord, zwart met graveerwerk aan de voorzijde en heel bijzonder met de hand gelakte body en neck. Deze gitaar heeft net als de La Perla Joya 3 Jason Lollar elementen, ontworpen door Teye.
Gretsch - 6122 II
Country Gentleman
Het model waar Chet Atkins in de zestig en zeventiger jaren onder andere op speelde. Prachtig geluid. Typisch Gretsch sound met een Bigsby tremolo. Deze wordt gebruikt voor zowel mijn solo-optredens alsook voor band of begeleiding.
Cordoba - Iberia serie,
GK Studio Negra flamenco:
Met een Fishman piezo-element om de gitaar te versterken. Een prachtig en warm geluid geeft deze gitaar. En toch kan de gitaar ook heel fel klinken. Echt een flamenco op zijn best! Kan zowel voor begeleiding alsook in een band een solo-rol spelen.
Guild - D-140CE:
6-snarige dreadnought gitaar met cutaway en Fishman piezo-element. Warm maar ook gelijk heldere klank, vrij brede hals zodat deze versterkt en akoestisch goed klinkt. Gebruik ik voor mijn solo-spel maar ook voor begeleiding of band.
Eastman - AC330-12:
12-snarige jumbo met Fishman piezo-element. Geweldig geluid, breed en helder. Precies wat ik verlang van een 12-snarige gitaar. Goed voor symphonische aspecten in nummers maar ook voor de begeleiding inzetbaar.
Terug naar de inhoud